توسعهی پایدار هر کشوری وابسته به پایداری نظام کشاورزی است. در کشورهایی که وابسته به اقتصاد روستایی هستند، توسعهی پایدار کشاورزی بهدلایل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی از اهمیت زیادی برخوردار است. از اینرو هدف اصلی این پژوهش، بررسی وضعیت پایداری کشاورزی در مناطق روستایی است که بهصورت مطالعهی موردی در بخش مرکزی شهرستان روانسر انجام شده است. روش پژوهش در این بررسی از نوع توصیفی ـ تحلیلی و پیمایشی است. جامعهی آماری این پژوهش شامل کشاورزان ساکن در روستاهای بخش مرکزی شهرستان روانسر است (4209 = N) که با استفاده از فرمول کوکران، نمونهای به حجم 188 نفر از بین آنها با روش نمونهگیری طبقهای انتخاب شده و با ابزار پرسشنامه، مورد مطالعه قرار گرفتهاند. ضریب آلفای کرونباخ بهمنظور تشخیص پایایی پرسشنامهها محاسبه شده است که در این پژوهش برای سه بخش پرسشنامه 79/0، 73/0 و 72/0 درصد بهدست آمده است که حاکی از مناسب بودن ابزار پژوهش بوده است. نتایج حاصل از طریق تجزیه و تحلیلهای آماری در نرمافزار SPSS نشان میدهد که وضعیت 55 درصد از کشاورزان در گروه ناپایدار، 5/36 درصد در گروه تاحدی پایدار و 5/8 درصد در گروه پایدار قرار گرفتهاند. همچنین در بُعد شاخصها نیز؛ 70/38 درصد از شاخصها در گروه ناپایدار، 58/22 درصد در گروه تاحدی پایدار و 70/38 درصد در گروه پایدار قرار گرفتهاند.
صیدایی, سید اسکندر, قنبری, یوسف, جمینی, داود, & بسحاق, محمدرضا. (1392). سنجش پایداری کشاورزی در مناطق روستایی (مطالعهی موردی: مناطق روستایی بخش مرکزی شهرستان روانسر). جغرافیا و پایداری محیط, 3(1), 87-106.
MLA
سید اسکندر صیدایی; یوسف قنبری; داود جمینی; محمدرضا بسحاق. "سنجش پایداری کشاورزی در مناطق روستایی (مطالعهی موردی: مناطق روستایی بخش مرکزی شهرستان روانسر)". جغرافیا و پایداری محیط, 3, 1, 1392, 87-106.
HARVARD
صیدایی, سید اسکندر, قنبری, یوسف, جمینی, داود, بسحاق, محمدرضا. (1392). 'سنجش پایداری کشاورزی در مناطق روستایی (مطالعهی موردی: مناطق روستایی بخش مرکزی شهرستان روانسر)', جغرافیا و پایداری محیط, 3(1), pp. 87-106.
VANCOUVER
صیدایی, سید اسکندر, قنبری, یوسف, جمینی, داود, بسحاق, محمدرضا. سنجش پایداری کشاورزی در مناطق روستایی (مطالعهی موردی: مناطق روستایی بخش مرکزی شهرستان روانسر). جغرافیا و پایداری محیط, 1392; 3(1): 87-106.