برآورد نیاز آبی، از مهمترین عوامل در مدیریت منابع آب و از ضروریات هر طرح آبیاری و زهکشی بهشمار میرود. برای تعیین نیاز آبی، بایستی تبخیر و تعرق پتانسیل گیاه مرجع را برآورد کرد. با توجه به اینکه روشهای گوناگونی برای این منظور توصیه شده است، ولی انتخاب روش مناسب یکی از مشکلات تصمیمگیری در این مورد است. در این پژوهش از پنج ایستگاه منتخب در استان کرمانشاه با طول دورهی آماری بین 17 تا 54 سال استفاده شده است. روشهای محاسبه به پنج روش فائو ـ پنمن ـ مانتیث، ترنت وایت، بلانی کریدل اصلاح شده، هارگریوز و پنمن اصلاح شده بر اساس دادههای ماهانه و سالانه است. با بررسی مقادیر محاسبه شده برای تبخیر و تعرق پتانسیل و با توجه به توصیههای سازمان هواشناسی جهانی، از بین پنج روش فوق، مشخص شد که روش فائو ـ پنمن ـ مانتیث، برآورد دقیقتری برای ارائه میکند. همچنین نتایج نشان داد که حداکثر میزان ماهانه و سالانه، بهترتیب 5/8 و 9/48 میلیمتر مربوط به ایستگاه روانسر و حداقل آن بهترتیب 8/5 و 4/38 میلیمتر مربوط به ایستگاه کنگاور است و بیشترین نیاز آبی سالانه برای ایستگاه روانسر با مقدار 3/923 میلیمتر بهدست آمد.
میرموسوی, سید حسین, پناهی, حمید, اکبری, حمید, & اکبرزاده, یونس. (1391). واسنجی روشهای برآورد تبخیر و تعرق پتانسیل گیاه مرجع (ET0) و محاسبهی نیاز آبی گیاه (ETC) زیتون در استان کرمانشاه. جغرافیا و پایداری محیط, 2(2), 45-64.
MLA
سید حسین میرموسوی; حمید پناهی; حمید اکبری; یونس اکبرزاده. "واسنجی روشهای برآورد تبخیر و تعرق پتانسیل گیاه مرجع (ET0) و محاسبهی نیاز آبی گیاه (ETC) زیتون در استان کرمانشاه". جغرافیا و پایداری محیط, 2, 2, 1391, 45-64.
HARVARD
میرموسوی, سید حسین, پناهی, حمید, اکبری, حمید, اکبرزاده, یونس. (1391). 'واسنجی روشهای برآورد تبخیر و تعرق پتانسیل گیاه مرجع (ET0) و محاسبهی نیاز آبی گیاه (ETC) زیتون در استان کرمانشاه', جغرافیا و پایداری محیط, 2(2), pp. 45-64.
VANCOUVER
میرموسوی, سید حسین, پناهی, حمید, اکبری, حمید, اکبرزاده, یونس. واسنجی روشهای برآورد تبخیر و تعرق پتانسیل گیاه مرجع (ET0) و محاسبهی نیاز آبی گیاه (ETC) زیتون در استان کرمانشاه. جغرافیا و پایداری محیط, 1391; 2(2): 45-64.