هدف از این پژوهش، ارزیابی میزان هماهنگی در پراکندگی جمعیت و توزیع خدمات در نواحی شهر بندرانزلی و ارائهی راهکاری برنامهریزیشده برای نیل به توزیع متعادل خدمات در سطح نواحی شهر، بهمنظور بهرهمندی همه شهروندان از خدمات شهری مناسب است. روش پژوهش توصیفی ـ تحلیلی است که در آن از مدل ضریب آنتروپی نسبی برای بررسی میزان تعادل در توزیع جمعیت در نواحی شهر، مدل ضریب پراکندگی و مدل تاپسیس برای بررسی میزان تعادل در توزیع خدمات استفاده شده است. جامعهی آماری، نواحی نُهگانهی شهر بندرانزلی بر اساس طرح جامع پیشنهادی شهر است که توسط هشت شاخصِ خدمات شهری مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج حاصل از پژوهش نشان میدهد که پراکندگی جمعیت در نواحی شهری متعادل است، اما تنها 13 درصد از جمعیتِ کل شهر از خدمات شهری متعادل بهرهمند بوده و40 درصد از کل جمعیت در شرایط نیمهمتعادل و 47 درصد باقیمانده در شرایط نامتعادل بهرهمندی از خدمات شهری بهسر میبرند. بررسی ضریب همبستگی پیرسون میان پراکندگی جمعیت و توزیع خدمات در نواحی شهر، نشانگر نبود رابطهی مؤثر بین دو متغیر است. بنابراین ضمن افزایش شاخصهای خدمات شهری در سطح نواحی، برقراری ارتباط هماهنگ و مؤثر بین پراکندگی جمعیت و توزیع خدمات در نواحی شهر بندر انزلی ضروری به نظر میرسد.
اسکندری نوده, محمد, & خوشدلان, مژگان. (1391). تحلیل فضایی پراکندگی جمعیت و توزیع خدمات در شهر بندرانزلی بر اساس مدل تاپسیس. جغرافیا و پایداری محیط, 2(2), 25-44.
MLA
محمد اسکندری نوده; مژگان خوشدلان. "تحلیل فضایی پراکندگی جمعیت و توزیع خدمات در شهر بندرانزلی بر اساس مدل تاپسیس". جغرافیا و پایداری محیط, 2, 2, 1391, 25-44.
HARVARD
اسکندری نوده, محمد, خوشدلان, مژگان. (1391). 'تحلیل فضایی پراکندگی جمعیت و توزیع خدمات در شهر بندرانزلی بر اساس مدل تاپسیس', جغرافیا و پایداری محیط, 2(2), pp. 25-44.
VANCOUVER
اسکندری نوده, محمد, خوشدلان, مژگان. تحلیل فضایی پراکندگی جمعیت و توزیع خدمات در شهر بندرانزلی بر اساس مدل تاپسیس. جغرافیا و پایداری محیط, 1391; 2(2): 25-44.